3D point cloud scanning bij onze projecten

Eind november is Induct gestart met het zelf uitvoeren van 3D point Cloud scanning van haar projecten. De installaties welke Induct maakt zijn vaak in bestaande, technisch ingewikkelde, locaties waar we rekening moeten houden met veel andere installatie en procesleidingen. Nadat we ons hebben laten voorlichten door diverse leveranciers is onze keuze gevallen op een Leica BLK360 laserscanner. Deze sloot het meest aan bij onze wensen, was compact en daardoor makkelijk mee te nemen op reis en gezien de jarenlange ervaring welke Leica al heeft in het scannen hadden wij het vertrouwen dat dit een goede oplossing voor ons zou zijn.

Na de selectie hebben we een scanner een week op proef gehad om een tweetal projecten te scannen. De uitkomst van deze proefweek was nog positiever dan vooraf gedacht. Daardoor is direct besloten een scanner aan te schaffen en met 3D scanning aan de slag te gaan. Inmiddels hebben we tientallen projecten gescand en hebben we de eerste 2 projecten inmiddels in uitvoering waar we de volledige prefabricage hebben uitgevoerd op basis van de 3D-scan in combinatie met het tekenwerk uitgevoerd in Revit. Op een klein foutje na kloppen alle kanalen waarbij we eerlijkheidshalve erbij moeten vertellen dat het een menselijk fout is geweest en dat de scan en het tekenwerk dus 100% klopte!

Inmiddels zijn we gestart met een volgende stap in deze ontwikkeling en zijn we bezig met het inrichten van de software om zo ook de volledige prefabricage, zonder tussenkomst van andere software, direct uit onze modellen te halen zodat ons zusterbedrijf Vink Products direct ons ontwerp kan gebruiken voor hun productie.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Druk op enter om te zoeken

Werknemers InductEric Pell - Projectleider