Bakkerij in Frankrijk

Induct bedenkt en creëert veilige oplossingen voor de industrie op ieder continent, over de hele wereld. Zo zijn wij de afgelopen periode werkzaam voor één van de grootste bakkerijen in Frankrijk. Deze bakker is gespecialiseerd in het produceren van vers brood en broodjes die later afgebakken kunnen worden. Het voorgebakken brood wordt gemaakt in een ultra moderne bakkerij. Induct zorgt er voor dat deze bakkerij aan alle nieuwe eisen voldoet op het gebied van hygiëne, traceerbaarheid en voedselveiligheid.

Daarnaast verzorgt, beschermt en bewaakt Induct het klimaat en de luchtkwaliteit om de broodjes heen. Dit is vanaf het moment dat ze uit de oven komen totdat ze verpakt zijn. Dit wordt onder andere gerealiseerd door de warmte af te voeren middels een koelsysteem en tegelijkertijd een schil van steriele lucht om de onverpakte broodjes in stand te houden. Hierdoor zijn de broodjes onbereikbaar voor schimmels en bacteriën van buitenaf.

De steriele gekoelde lucht wordt in twee grote luchtbehandelingskasten gecreëerd. Hiervoor is een staalconstructie met bedieningsplatform gebouwd, waarop deze luchtcentrales met filter systeem en koeling staan opgesteld. Voor de regeling is er een separaat systeem geïnstalleerd wat gekoppeld is aan het productieproces, waardoor er voor ieder product het juiste afkoelproces aangeboden kan worden.

Voor het maken van de steriele lucht is er een VIROBUSTER systeem in de luchtbehandelingskast geïnstalleerd. Dit is een systeem dat door middel van UV-C licht wat op de micro-organismen als bacteriën , virussen en schimmels schijnt, het DNA doorknipt. Hierdoor kunnen ze zich niet meer vermenigvuldigen en sterven ze af. Omdat het alleen gebeurt door het direct beschijnen van de organismen is het ongevaarlijk voor het product en voor mensen.

De foto’s van de staalconstructie en de luchtbehandelingskasten zijn hieronder te zien.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Druk op enter om te zoeken