Induct Slaat Handen In Een Met Spinning Jenny

‘Een unieke manier van recyclen’, zo wordt het plan van Paula Gerritsen en haar collega’s ook wel genoemd. Na jaren van vooronderzoek en producten ontwikkelen is het nu tijd om het plan te verwezenlijken in een nieuwe fabriek in Nijverdal. Het eindresultaat? Grote hoeveelheden garen gemaakt van gerecycled textiel.

De drijfveer achter Spinning Jenny is de ambitieuze zakenvrouw Paula Gerritsen. Over Spinning Jenny zegt ze: „Er wordt in de wereld heel veel textiel onnodig weggegooid. Dat vinden we ongelofelijk jammer. En het hoeft ook helemaal niet. Plastic, blik en papier recyclen we al heel lang. Waarom niet ook met textiel? De techniek is er om het textiel opnieuw te gebruiken waarvoor het gemaakt is. Ook van oude lappen kunnen je gewoon weer garen maken.”
Met deze techniek wilt Spinning Jenny graag de afvalberg reduceren.

Induct zelf is ook al jaren bezig met verduurzaming en kijkt erg uit naar de samenwerking. Zodra de sleutel word overhandigd aan Paula Gerritsen op 1 oktober 2022 gaat Induct samen met projectleider Jan Schiere aan de slag.
Vooraf heeft Induct de situatie als een 3D-model gescand. Aan de hand hiervan is de nieuwe installatie virtueel in de hal geplaatst zodat vooraf inzichtelijk is dat dit allemaal ingepast kan worden. Induct zal zich voornamelijk gaan focussen op het leveren en monteren van de luchtbehandelingsinstallatie, waarvan het meeste in eigen huis met de ander Vink partners geproduceerd wordt.

Meer informatie over dit project zal spoedig volgen.

Nieuwsgierig geworden naar Spinning Jenny? Bezoek de website https://spinningjenny.nl/ of volg ze op social media voor het aankomende proces.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Druk op enter om te zoeken

Diverse werkzaamheden Nigeria