Schone fabriekslucht dankzij ontgeuringsinstallatie

Voor een internationale klant is Induct in voorbereiding om een ontgeuringsinstallatie, geheel naar wens van de klant, te bouwen voor één van hun locaties in België. De fabriek in kwestie, waar chips wordt geproduceerd, heeft twee frituurovens waar Induct een installatie voor heeft ontworpen om de uitkomende frituurlucht te filteren en de lucht wordt ontvet. Het geheel wordt uitgevoerd in RVS en er wordt gebruik gemaakt van UVC apparatuur van de firma Bioclimatic om de lucht te ontgeuren.

 Hoe werkt foto oxidatie met UV? Foto oxidatie in lucht werkt door middel van directe UV beschijning en hoog reactieve zuurstofradicalen opgewekt door UV straling. De te reinigen luchtstroom wordt door een reactorkamer geleid en hierin bestraald met korte UV-golven (UV-C, golflengtegebied 100 tot 280 nm). De afbraak gebeurt via directe beschijning (fotolyse, het absorberen van UV licht) en oxidatie door hoog reactieve zuurstofradicalen.

De komende weken zal Induct de installatie eerst op locatie gaan assembleren waarna in enkele dagen het geheel wordt gemonteerd waardoor onze opdrachtgever maar minimale stilstand heeft.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Druk op enter om te zoeken

Nieuwe collega Induct