SCHIETBANEN

Schietbanen: Veiligheid
staat voorop

Induct is deskundig op het gebied van luchtstromen, luchtfiltering en luchtkwaliteit. Bovendien heeft Induct een innovatieve oplossing voor de kogelvangers en schietbaanventilatie waarbij het vervuilingsprobleem bij de bron wordt aangepakt. De innovatieve kogelvangers vangen de projectielen op en remmen die gecontroleerd af zodat ze niet meer uit een spatten. Het gevolg is minder vervuiling, minder stof en minder onderhoud. Ook hebben wij poppers naar speciaal ontwerp dat voorkomt dat er kogelfragmenten terugkomen. Revolutionair ontwerp, simpel onderhoud en alle delen zijn los verkrijgbaar, dus goed te vervangen. Het totale gewicht is maar 45 kg. Geschikt voor handgun en rifle.

VEILIGE OMGEVING

De missie van Induct is een veilige omgeving voor u of uw product te creëren. Bij schietbanen is de eerste gedachte dat het grootste gevaar dat u loopt is getroffen te worden door een afgeschoten projectiel. In de praktijk zijn de veiligheidsregels op schietbanen zo strikt dat dat gevaar praktisch tot 0 is gereduceerd. Het is dan ook redelijk makkelijk te constateren als iemand een wapen onveilig hanteert. Een veel groter gevaar is min of meer onzichtbaar.

ZUIVERE LUCHT

Het gevaar zit hem in de deeltjes die tijdens het schieten in de lucht terecht komen. Behalve de verbrandingsgassen en dampen die bij het afvuren van het wapen vrijkomen, zijn er ook nog de deeltjes die in de lucht terecht komen bij het stukslaan van het projectiel. Hierbij komen aanzienlijke hoeveelheden stof vrij dat voor het grootste deel bestaat uit zware metalen. Het meeste gevaar op de schietbaan is het inademen van die schadelijke deeltjes. Vooral voor mensen die veel op schietbanen vertoeven als instructeurs en onderhoudspersoneel is dit een aanzienlijk risico.

DE INDUCT AANPAK: TURN-KEY PROCES

  • advies

  • Engineering

  • Realisatie

  • Validatie

MEER WETEN OVER KOGELVANGERS?

Geïnteresseerd in het clean range concept van Induct? Maak een afspraak voor een bezichtiging en hoor en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Schietsportvereniging in Katwijk

Wij zijn trotse sponsor van het Dutch Open 2016 in Katwijk

Bekijk de specificaties

SSV Katwijk

100 m schietbaan bij Schietsportvereniging in Katwijk. Induct was mede-ontwerper voor de lay out en totaalinstallateur voor de schiettechnische installaties, luchtbehandeling en kogelvangers op de schietbaan van schietsportvereniging Katwijk.

Verrijdbare kogelvanger
Verrijdbare kogelvanger

Mobiele kogelvanger geschikt voor geweer tot .308

De grotere verrijdbare kogelvangers zijn bij uitstek geschikt voor het snel aanpassen van de baan voor overheid en dynamische diciplines als IPSC , militair en service pistol, en steelplates. Deze wanden worden op maat voor u gemaakt.

Munitie testen
Munitie kogelvanger

Kogelvanger voor het testen van munitie, wapens en voor forensisch onderzoek.

Inblaaswand
Inblaaswand

Inblaaswand voor het laminair inblazen van schone lucht.

Dak doorvoeren
Schietbaan_Geluiddichte en kogeldichte luchtdoorvoeren

Geluiddichte en kogeldichte luchtdoorvoeren.

ISPC en Prijzen
imag0255

Revolutionair ontwerp, simpel onderhoud en alle delen zijn los verkrijgbaar, dus goed te vervangen. Het totale gewicht is maar 45 kg. Geschikt voor handgun en rifle. Wij ontwerpen ook poppers, met speciaal ontwerp, zonder terugkaatsing van kogels.

Neem contact op voor de details en de prijzen voor andere formaten en verrijdbare kogelvangwanden.

Luchttoevoersystemen
Schietbaan_Geluiddichte en kogeldichte luchtdoorvoeren

Geluiddichte en kogeldichte luchtdoorvoeren.

Mobiele politie kogelvangers
Kogelvanger

Mobiele politie kogelvangers voor het afnemen van politie-schiettoets.

Op zoek naar een innovatieve oplossing?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Druk op enter om te zoeken